de pe Internet

Cum s-ar shimba viețile noastre dacă temperaturile medii anuale ar crește cu doar 4 grade celsius

.......................................................................................

Micronesia ar dispărea sub valuri. Pakistanul și India de Sud ar fi abandonate din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei de alimente. În Europa ar începe să apară zone deșertice… Astfel ar arăta lumea dacă temperaturile globale ar crește cu doar 4 ° C. Antarctica de Vest nu ar mai fi acoperită cu îngheață. Canada de Nord, Scandinavia și Siberia ar trebui să devină noile zone agricole ale globului. Această hartă, care arată unele dintre efectele pe care o creștere de temperatură medie de 4 ° C le-ar putea avea asupra planetei este veche de opt ani însă pare să devină tot mai actuală pe măsură ce avansăm în timp.

Puțini cercetători se îndoiesc de faptul că schimbările climatice chiar se întâmplă sau că sunt cauzate de noi, oamenii. Și nici nu trebuie să fii vreun om de știință pentru a sesiza faptul că, indiferent de zona în care locuiești, planeta se schimbă, anotimpurile sunt puțin decalate, temperaturile în zilele caniculare de vară sunt și mai ridicate decât în alți ani, iar iernile, unde există, de obicei sunt uscate până după începutul unui nou an calendaristic. Sigur, este convenabil, mai ales pentru elite să afirme faptul că încălzirea globală, dacă aceasta există, nu ne-a schimbat foarte mult stilul de viață; însă cine poate garanta că va rămâne la fel pentru copiii noștri?

În final, o încălzire a planetei cu 4 grade celsius ar duce la migrații uriașe de oameni din Africa și Asia către Europa și nordul Europei, criza umanitară putând declanșa războaie pe zone extinse. O creștere a temperaturii cu 4 grade celsius s-ar transforma într-o catastrofă mai mare decât cea adusă de toate războaiele de pe această planetă din ultimii 3.000 de ani, adunate la un loc!

sursa: cunoastelumea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *