Rally

Cupa Resita revine in calendarul de viteza in coasta

.......................................................................................

Cupa Resita revine in 2017 in calendarul de viteza in coasta sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Etapa resiteana este programata sa se desfasoare intre 1-2 Iulie, insa deocamdata nu se stie ce club sportiv va organiza aceasta etapa.

Calendarul este unul provizoru in acest moment, acesta fiind finalizat abea dupa aprobarea in consiliul federal. Aceasta etapa a fost in ultimi doi ani in afara campionatului national de viteza in coasta, clubul primind o penalizare de catre FRAS si interdictia de a organiza aceasta etapa timp de doi ani.

Lucian Hora esta ultimul pilot care a castigat la Resita in campionatul national de viteza in coasta, la bordul unui monopost cu care a reusit un nou record pe acest traseu, de 1.39:713.

In orasul de pe barzava, in ani in care nu s-a organizat campionatul national, nu a dus lipsa de motorsport. Clubul sportiv VSS Racing Club  a organizat in 2015 si 2016 etape de viteza in coasta intr-un campionat numit Romanian Berg Cup aducand la start aproximativ 40 de concurenti.

Pana la aprobarea calendarului, aceasta etapa ramane in calendarul de viteza in coasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *