Cum sa fi atat...

Romanii nu isi cunosc culorile drapelului….Baii, e albastru, galben rosu

.......................................................................................

Din ce in ce mai mult vad greseli cu steagul tarii noastre, inteleg sa fie facute de persoane care habar nu au culorile, agramati sau analfabeti, insa, institutiile tari afiseaza tricolorul GRESIT. Pai cum naiba bah, tu ca si institutie sa afisezi steagu ROSU, GALBEN si ALBASTRU. Pai atunci de ce ne miram ca ne iau toti peste picior, cand multi dintre noi nu ne cunoastem steagul.14925693_1410450142306100_8354790485187912583_n

 

Cei de la VAMA ROMANA, ei habar nu au care sunt culorile tarii. BAHH, culorile tari sunt ALBASTRU, GALBEN, ROSU.

Drapelul național al României este un tricolor cu benzi verticale, începând de la lance, albastru, galben și roșu. Are o proporție de 2:3 între lățime și lungime.

Constituția României[1] prevede la articolul 12, alineatul 1 că „Drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu”. Proporțiile, nuanțele culorilor precum și protocolul drapelului au fost stabilite prin Legea nr. 75 din 16 iulie 1994[2].

Drapelul este foarte asemănător cu drapelul civil al Andorrei și cel de stat al Ciadului, neavând însă nici o legătură cu acestea. Asemănarea cu drapelul Ciadului, care diferă de drapelul românesc doar prin nuanța ușor mai închisă a fâșiei albastre (indigo, în loc de cobalt cum e la cel românesc), a stârnit discuții la nivel internațional: ambasada Ciadului de la Moscova a înaintat Organizației Națiunilor Unite un protest oficial, prin care cerea ca drapelul României să nu mai fie arborat la ONU, protest respins deoarece existența tricolorului vertical albastru-galben-roșu ca drapel al României este anterioară existenței statului Ciad[3]. Tricolorul românesc este, de asemenea, înrudit cu cel al Republicii Moldova, acesta din urmă având însă o proporție diferită (1:2 în loc de 2:3), un albastru mai deschis și stema țării în centru.” extras din wikipedia.

 

Sursa foto: Mihai Tanase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *